Back to Question Center
0

Semalt: pop-ups blokkeren, uitzonderingen toevoegen en problemen oplossen in Mozilla Firefox

1 answers:

In het volgende artikel legt Max Bell, de Semalt Customer Success Manager, alle instellingen uit die u moet weten over het beheren van pop-ups in uw Mozilla Firefox-browser.

Wat zijn pop-ups?

Pop-ups zijn browservensters die automatisch in uw browser verschijnen zonder uw toestemming. Ze vullen nooit het volledige scherm en kunnen op de huidige pagina worden weergegeven of eronder (pop-unders). Firefox heeft een unieke functie waarmee gebruikers zowel pop-ups als pop-unders kunnen bedienen. Als u de optiespagina bezoekt, zult u zien dat de pop-upblokkeringsfunctie standaard is ingeschakeld. Als de gebruiker de Firefox-informatiebalk niet eerder heeft gesloten, wordt deze weergegeven wanneer de browser een pop-up blokkeert. Een pictogram met een geblokkeerde pop-up wordt ook weergegeven in de huidige adresbalk.

Klik op Opties in de infobalk of op het pictogram in de adresbalk om toegang te krijgen tot de pop-upblokkeringsopties op de site. U kunt kiezen uit de volgende:

 • Pop-ups toestaan ​​of blokkeren op de huidige site;
 • Bewerk de pop-upblokkeringopties;
 • Kies ervoor om u niet het bericht te tonen dat informeert over een geblokkeerde pop-up;
 • Details weergeven over de geblokkeerde pop-up;

Het blokkeren van pop-ups op de site kan interfereren met andere websites. Sommige websites gebruiken pop-ups voor enkele van hun belangrijke functies. Als u hun pop-ups blokkeert, worden deze functies uitgeschakeld. Om toe te staan ​​dat sommige sites hun pop-ups laten weergeven terwijl u aan het browsen bent, moet u de specifieke websites een lijst toevoegen van degenen die pop-ups mogen weergeven.

Pop-ups blokkeren werkt niet altijd..Sommige websites weten hoe ze ongedekte methoden moeten gebruiken, wat het moeilijk maakt voor Firefox om te voorkomen dat hun pop-ups verschijnen, zelfs nadat ze zijn geblokkeerd.

Dit is wat u kunt verwachten in de pop-up blocker-instellingen:

1. Toegang tot de instellingen van de pop-upblokkering

 • Klik op de menuknop in de rechterbovenhoek en selecteer Opties in het vervolgkeuzemenu;
 • Tik op het paneel Privacy en beveiliging;
 • Verwijder het vinkje uit het pop-upvenster Blokkeren onder het gedeelte Machtigingen;
 • Op het tabblad Uitzonderingen verschijnt een nieuw dialoogvenster waarin u een lijst met sites invoert die u wilt toestaan;

In de dialoog wordt u gevraagd om:

 • Toestaan: helpt u een website aan een uitzonderingenlijst toe te voegen;
 • Site verwijderen: stelt u in staat om een ​​website uit de lijst met uitzonderingen te verwijderen;
 • Verwijder alle sites: verwijdert alle websites uit de uitzonderingslijst;

2. Wat gebeurt er als een pop-up niet wordt geblokkeerd?

Controleer eerst of de pop-up afkomstig is van Firefox. Het uiterlijk moet u informeren of de pop-up afkomstig is van de Firefox-browser. Als in het pop-upvenster een afbeelding met een uitroepteken in de cirkel is ingesloten, is de pop-up afkomstig van Firefox. Zijn afwezigheid betekent dat u mogelijk het slachtoffer bent geworden van malware op uw computer die de bron is van uw pop-ups.

Ten tweede, controleer of de site is toegevoegd aan de lijst met uitsluitingen. Volg de procedure om toegang te krijgen tot de pop-upblokkeringsinstellingen en open het dialoogvenster Uitzonderingen. Als de website die pop-ups veroorzaakt in de lijst met uitzonderingen voorkomt, klikt u op Site verwijderen en slaat u de pagina op en sluit u deze.

Soms zijn pop-upvensters een opzettelijke zet van Firefox om ervoor te zorgen dat pop-ups niet worden geblokkeerd voor sites waarvoor ze moeten werken. Bepaal daarom of het venster verschijnt nadat u met de muis hebt geklikt of op een toets hebt gedrukt. Als dat het geval is en de pop-upblokkeringsfunctie is ingeschakeld, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Als pop-upvensters zijn ontworpen om op vensters te lijken, maar dat in werkelijkheid niet zijn, kan Firefox ze niet stoppen.

Tot slot, als een pop-up verschijnt na het openen van Mozilla met het verzoek deel te nemen aan een enquête van SurveyGizmo, is dit een door het bedrijf gecontroleerd programma en Firefox zal het niet blokkeren Source .

November 29, 2017