Back to Question Center
0

Semalt Study: Hoe de perfecte URL voor SEO te bouwen?

1 answers:

Zoekmachines gebruiken URL's om alle gegevens te verzamelen die ze verzamelen met betrekking tot een pagina met inhoud.Het ontwerp van een URL kan het verschil maken met betrekking tot de rangschikking, geholpen door zoekmachineoptimalisatie. Het zijn verschillende dingen die er toe doen in aURL terwijl anderen dat niet doen.

De Senior Customer Success Manager van Semalt Digital Services, Jack Miller, biedt de tips om uw SEO te verbeteren met perfecte URL's.

Uniform Resource Locators (URL's) informeren browsers en servers waar een pagina te lokaliseren is - fabrica playground.Deze links zijn in een formaat leesbaar voor mensen, en hun rol is om IP-adressen te dekken op basis van onderliggende nummers.

Om een ​​URL als vriendelijk te beschouwen, moet deze woorden bevatten in plaats van lange lijstenvan letters en cijfers. Ze zijn effectief omdat ze in een door mensen leesbaar formaat zijn en de minimale relevantie-indicatoren voor zoekwoorden die ze doorgevennaar zoekmachines. In de meeste gevallen zijn de URL's die automatisch door uw platform worden gemaakt, niet vriendelijk. Echter, de meerderheid van de platformsmomenteel kunt u URL's vriendelijk maken door de standaard letters en cijfers in de hiërarchie van een site te wijzigen met namen van pagina's en paden.

Overweeg de volgende twee voorbeelden van URL's.

  • https://www.example.com/acaciagoods/purchases?outraange=1879a89sd8904rg4df556ju&purchasesid=7893489
  • https://www.example.com/men-wears/timber/brandx-gekkel-penny-loafer-7893489

Ondanks het feit dat de tweede URL niet veel korter is, kan gemakkelijk worden vastgesteld wat dewebgebruiker krijgt: een pagina met betrekking tot herenkleding.

Optimale URL's creëren

Hieronder volgen de vereisten voor de beste URL's voor SEO:

  • De URL's moeten zo kort mogelijk zijn en mogen geen extra woorden of mappen bevatten.
  • De aanwezigheid van alfanumerieke tekens alleen in kleine letters. Kleine letters minimaliserenhet risico van duplicatie van inhoud.
  • Met koppeltekens om woorden te scheiden. Spaties en underscores moeten worden vermeden sinds het zoekenmotoren beschouwen woorden gescheiden door deze markeringen als enkele lange woorden.
  • Indien mogelijk trefwoorden toepassen.

Gebruik van trefwoorden resulteert in een betere ranking en verbetert ook de gebruikerservaring.

HTTPS-voorkeur

Google kiest ervoor om de rangorde van beveiligde platforms die worden gehost op het HTTPS-protocol te verbeteren.Studies geven aan dat ongeveer 50% van de zoekresultaten op een pagina afkomstig zijn van sites op HTPPS.

De vervanging van HTTP door HTTPS is een URL-wijziging met een aanzienlijk aantal risico's.Google beschouwt de migratie als redelijk goed omdat het protocol als veilig wordt beschouwd. Er moeten echter 301 richtlijnen worden toegepast om de overgang te verbeterenen de prestaties moeten worden geëvalueerd om mogelijke problemen te achterhalen.

Hashtags in URL's

JavaScript wordt door de SEO-experts als universeel doorzoekbaar of slecht beschouwd, afhankelijk van de SEO-expertsover het al dan niet geloven van Google's verklaring dat "wij normaal gesproken uw websites weergeven en begrijpen zoals moderne zoekmachines".

Content die optimaal kan worden gecrawld, wordt gedomineerd door de intonatie van één URL voor deenkele pagina met inhoud. AJAX maakt een enkele URL voor een groot aantal pagina's met inhoud, met name voor het ontzorgen van zoekmachinespaginanaam waarop ze machtigingssignalen en relevantie kunnen koppelen.

Wanneer moeten URL's worden geoptimaliseerd

De perfecte tijden om URL's te optimaliseren zijn platformherontwerp en migratie. Als technologie of sitetechnologische veranderingen, platformherontwerpen zullen waarschijnlijk veranderen en dus is het een ideaal moment om vereisten in te voegen met betrekking tot URL-syntaxis en inhoud.

Het is belangrijk om te weten dat uw URL's alleen moeten worden geoptimaliseerd als dit nodig istechnische redenen of herontwerp maatregelen om risico's te vermijden.

November 27, 2017