Back to Question Center
0

Semalt waarschuwt voor Botnet-malware

1 answers:

Malware of kwaadwillende computercodes bestaan al meer dan 40 jaar, maar het gebruik ervan om iets georganiseerds te maken kwam ons ter ore toen de botnets ongeveer tien jaar geleden werden geïntroduceerd. De botnets zijn verantwoordelijk voor een aantal dure beveiligingsincidenten op het internet en hebben een groot aantal computer- en mobiele apparaten geïnfecteerd. Elke maand worden veel computers geïnfecteerd door botnets, die de neiging hebben om die apparaten uit te schakelen.

Artem Abgarian, een toonaangevende specialist van Semalt , legt in het artikel uit wat de botnet-malware is, hoe deze zich verspreidt en werkt.

De term botnet bestaat uit twee verschillende woorden, net en bot. Een botnet is een groep geïnfecteerde computers die meerdere taken uitvoeren volgens de orders of eisen van de botmasters. Elke tweede computer zal waarschijnlijk een botnet worden, als de maatregelen niet worden genomen en u geen antimalwaresoftware hebt geïnstalleerd. Botnets zijn groepen en enorme verzamelingen van systemen die aan elkaar zijn gekoppeld via een gecentraliseerd netwerk of besturingssysteem. Mensen die de malware gebruiken of schrijven, kunnen niet op alle apparaten inloggen, maar kunnen hun acties wel degelijk besturen.

Hoe weet ik of mijn computer deel uitmaakt van het botnet?

Het is gemakkelijk om te achterhalen of uw computer deel uitmaakt van het botnet en u kunt ook de invloed ervan op de prestaties van uw apparaat evalueren. Wanneer de computers onderdeel worden van het botnet, functioneren ze traag en handelen ze niet volgens uw instructies. Bovendien worden de websites niet correct geladen en zijn uw besturingssystemen overbelast met veel vragen. Dergelijk gedrag is zichtbaar voor de gebruikers om hen te laten weten dat de botnets aanwezig zijn. Ze kunnen je wel of niet iets laten weten over hun aanwezigheid, omdat de botnets meestal stil werken.

Hoe werken de botnets?

Zoals we al hebben beschreven, worden de botnets geïnstrueerd om bepaalde taken uit te voeren. Ze zijn voornamelijk verantwoordelijk voor het stelen van persoonlijke informatie, zoals creditcardgegevens, en zijn mogelijk niet zichtbaar voor de gebruikers vanwege hun stille gedrag. De botnets worden voornamelijk gebruikt door kwaadwillende actoren, ook wel bekend als botmasters. De commando- en control-servers zijn bedoeld om de botnets neer te halen.

De risico's voor zakenmensen en thuisgebruikers:

De risico's die aan de botnets zijn verbonden, zijn dezelfde als de risico's van kwaadaardige programma's en verdachte activiteiten op internet. De botnets zijn bijvoorbeeld ontworpen om uw persoonlijke gegevens te stelen en toegang te krijgen tot uw creditcardgegevens. Ze krijgen ook toegang tot uw intellectuele eigenschappen, blauwdrukken en wachtwoorden en dwingen u soms om op hun links naar gelieerde websites te klikken. U moet begrijpen dat wanneer uw computer eenmaal is geïnfecteerd, deze niet langer als uw vereisten zal fungeren, maar de taken uitvoert die door de hacker zijn toegewezen.

De grens tussen de zakelijke en persoonlijke computers is wazig. We kunnen allemaal het slachtoffer worden van botnet-malware en de enige manier om er vanaf te komen is het installeren van de anti-malware programma's. Het identificeren en stoppen van de botnet-malware is alles wat u nodig hebt om uw veiligheid online te garanderen. Vanuit technologisch perspectief kunnen de botnets worden gestopt met anti-malware- of antivirusprogramma's. We kunnen de infecties in het netwerkverkeer stoppen en kunnen ze binnenkort kwijtraken Source .

November 29, 2017