Back to Question Center
0

Zombie-computers en Botnet-malware - Semalt Expert geeft het antwoord of ze goed of slecht zijn voor uw computer

1 answers:

Een zombiecomputer is een apparaat dat op het internet is aangesloten en door hackers in gevaar wordt gebracht. Het wordt gebruikt voor sommige kwaadwillende taken en botnets van zombies worden gebruikt om spam via e-mails te verspreiden. Het lanceert ook denial-of-service-aanvallen. De bezitters van zombiecomputers weten niet eens dat hun systemen zijn aangetast, omdat deze programma's stil werken en een groot aantal bestanden aanvallen. Frank Abagnale, de Semalt Customer Success Manager, zegt dat gecoördineerde DDoS-aanvallen door botnets lijken op zombie-horde-aanvallen en dat verschillende computer- of mobiele gebruikers zich niet bewust zijn van de bots. Een botnet-malware is de verzameling van een groot aantal internet-verbonden mobiele of computerapparaten, die elk een specifieke bot draaien - sunucu hizmetleri. De botnets worden gebruikt om verschillende verspreide denial-of-service-aanvallen uit te voeren, gegevens te stelen, aanvallers toegang te geven tot uw apparaat en spam-e-mails of phishing-links in een groot aantal te verzenden.

Niet alle botnet-malware en zombiecomputers zijn slecht:

Houd er rekening mee dat niet alle botnets schadelijk en schadelijk zijn. Sommige antivirusbedrijven houden bijvoorbeeld hun beleid bij met behulp van botnets en de gebruikers moeten hun regels en voorschriften naleven. Microsoft heeft onlangs zijn beleid bijgewerkt en een reeks botnets geïntroduceerd die gebruiksvriendelijk zijn en de aanvallen van schadelijke botnets voorkomen. Het installeren van die botnets op uw machine is dus helemaal niet gevaarlijk en moet niet als vanzelfsprekend worden beschouwd..Botnets worden gemaakt wanneer schadelijke programma's of virussen een apparaat binnendringen. De controller van botnets stuurt bepaalde activiteiten naar de gecompromitteerde apparaten via communicatiekanalen zoals HTTP en IRC. De botnets worden door cyberaanvallers voor verschillende doeleinden verhuurd.

Hoe veilig online te blijven?

U dient een kwalitatief antimalware- of antivirusprogramma te installeren dat de originele en betaalde versie zou moeten zijn om uw online veiligheid te maximaliseren. Trouwens, je moet nooit op de verdachte links en glinsterende advertenties klikken, en pop-upvensters moeten niet worden geopend omdat ze bots in een groot aantal kunnen bevatten.

Miljoenen miljarden pc's zijn geruisloos geïnfecteerd met botnets, waardoor een massaal botleger en doelwit is ontstaan ​​om online de persoonlijke gegevens van een gebruiker te stelen of aan te richten. Sommige bots omvatten zowel kleine als grote botnet-netwerken, zoals Conficker, Zeus, Mariposa, BredoLab en ZeroAccess. Ze wachten allemaal op de commando's van de botmasters voordat ze hun functies gaan uitvoeren.

De bevelhebbers van het botnet verkopen de botnetdiensten vaak aan de best betalende bieders. De klanten zijn daders van bedrijfsspionage, politieke partijen en online criminele bendes, die allemaal de cyberaanvallen willen verstoren. De botnet-bedreigingen vormen een belangrijk onderdeel van het online beveiligingslandschap en botnets staan ​​achter een groot aantal phishing-aanvallen. Hun preventie is dus verplicht en we moeten ophouden met vastzitten door keyloggers, identiteitsdiefstal en phishing-aanvallen. Zowel zombiecomputers als botnet-malware kunnen uw apparaten infecteren, dus u moet voorzichtig zijn bij het surfen op verschillende websites.

November 29, 2017